Hannah tillbaka i riksdagen

I veckan har Hannah Bergstedt gjort comeback i riksdagsbänken. En rutinerad ersättare, 20 år i politiken varav 10 som ledamot i riksdagen. Har ”baxat hem” frågor som berör allt mellan skattelättnader för den digitala industrin till sexualvaneundersökning.

För det första, vem är Hannah Bergstedt? 

Hon är en småbarnsmamma, tonårsmamma och mormor. Hon älskar kokkaffe och sovmorgon, en dag i skogen eller en dag på en loppis gör henne lycklig. Hon läser gärna poesi och dansar, sjunger högt för sig själv och har ett nyväckt odlingsintresse.

Varför är du i riksdagen nu? 

Emilia Töyrä är föräldraledig till och med slutet av augusti, så under den tiden kommer jag att ersätta henne i riksdagen.

Vad kommer ditt uppdrag att vara!

Att tillsammans med resten av våra socialdemokratiska ledamöter från Norrbotten, Fredrik, Ida, och Linus fortsätta det strategiska arbetet med frågor som berör Norrbotten på riksplanet och verka för att få igenom regeringspolitik genom riksdagen. 

Vad är du mest stolt över?

Mina älskade familj och mina fina vänner.

Politiskt skulle jag säga att ha fått förtroendet att I arbetsutskottet leda hela den Socialdemokratiska riksdagsgruppen, det strategiska arbetet vi tillsammans på Norrbottensbänken gjort för att påverka den nationella politiken. Jag är en stark förespråkare för lagarbete. Sedan har jag såklart frågor som särskilt engagerat mig som samtyckeslagen, könsneutraläktenskapslagstiftning, och satsningar på förlossningsvården för att nämna något.

Vilka politiska frågor driver dig framåt?

Jämställdhet, jämlikhet och solidaritet. 

Vad är socialdemokrati för dig? 

För mig är Socialdemokratin en frihetsrörelse, att vi oavsett klass, kön, religion och sexualitet ska kunna göra det bästa vi kan av våra liv, ”att uppnå sina bästa stämningars längtan”.

Hur kommer vi att märka att du är i riksdagen?

Det kan låta konstigt men det mesta av arbetet i riksdagen märks faktiskt inte, några av mina styrkor är att jag är arbetshäst, lagarbetare och bra på att få med en majoritet på båten. Utan det skulle inte mycket i riksdagen hända alls. 

Att jobba i Riksdagen i Corona-tider, hur funkar det?

Det vet jag såklart inte till fullo ännu, men det mesta digitaliseras, utom debatterna i riksdagen. Röstningen är också fysisk men betydligt färre ledamöter för att minska smittspridning. Mycke av påverkansarbetet  I riksdagen är informellt, det är förstås en utmaning och då är det en fördel att ha ett upparbetat nätverk sedan tidigare. 

Några tips på var du följer Hannas arbete

facebook Twitter Email