Erika Frank

”Visionerna på DÅK ger mig hopp och framtidstro”

Lördagen den 10 april samlades 149 ombud från olika arbetarkommuner i Norrbotten, för att diskutera 100 motioner via zoom. Det blev en lång dag, över 10 timmar hanterades motionerna. Jag var en del av Piteådelegationen som bestod av 18 ombud invalda på redskapet i november.

100 motioner som handlade exempelvis om landsbygden och glesbygdens infrastruktur, hur vi får en skola för alla och att vi ska satsa på idrott för äldre. Under DÅKen fick vi även en del olika besök, dels kulturinslag med musik men även ett besök för vår energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman.

Läs mer: Uttalanden från DÅK
”Det är i Norrbotten det händer”
”En jämlik sjukvård”
”Det starka samhället är bästa sättet att bekämpa ojämlikheten”

Det blev en hel del diskussioner och det märktes tydligt av att många ombud har ett stort politiskt engagemang. Det var roligt att de var så många olika åldrar representerade. Allt ifrån pensionärer, till småbarnsföräldrar och unga personer. 

En motion jag själv argumenterade för var jämlikhetslöftet som är en motion som SSU driver i hela landet. SSU har även skickat in motionen En svensk green new deal som Piteå Arbetarekommun till viss del ställde sig bakom. Det var flera andra unga socialdemokrater som argumenterade för dessa och andra motioner.

Det är ett problem att allt färre unga är aktiva i Socialdemokraterna, men på Norrbottens DÅK kände man hopp inför framtiden. 

Det märktes att det finns många unga som är drivna och har ett stort engagemang. Det verkar gott inför framtiden för Socialdemokraterna i Norrbotten. Framtiden känns på många sätt ljus efter att deltagit på Norrbottens DÅK. Jag stärks av att så många har visioner för framtiden.

Detta vara min första distriktsårskongress där jag representerade partiet lokalt, och det gav mig mersmak. Nu ser jag framåt att fortsätta vara aktiv i socialdemokraterna i Piteå och Norrbotten. Snart närmar vi oss kyrkovalet och sen nästa år riksdag, region och kommunvalet. Det kommer bli riktigt roligt att få valarbeta tillsammans med andra partikamrater i Piteå och Norrbotten.

Erika Frank
Socialdemokrat i Piteå

facebook Twitter Email