Piteå har fått ett nytt kommunalråd

För sju dagar sedan valde Socialdemokraterna i Piteå vem de ville lägga fram som kandidat till posten som vice KSO. Idag, måndag den 13 september, valde Piteås kommunfullmäktige formellt Patric ”Putte” Lundström till vice ordförande i kommunstyrelsen. Det innebär att han blir Piteås nya kommunalråd bredvid Helena Stenberg.

– Från den 1 oktober kliver jag in i mitt nya uppdrag där jag hoppas kunna driva frågor med Piteåbornas bästa i åtanke. Detta skall jag göra samtidigt som det frågor jag driver även skall liera med majoritetsstyrets gemensamma vilja och de ideologiska grunder vi står på. 

Patric Lundström efterträder Anders Lundkvist som nu lämnar kommunpolitiken efter fem år som vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Det är en spännande, utmanande och rolig tid som jag ser framför mig och jag kommer gå in helhjärtat i uppgiften. 

Patric ser fram emot att tillsammans med Helena Stenberg och Piteå kommun verka för Piteåbornas bästa.

– Jag och Helena har endast ett år tillsammans och då är det viktigt att jag försöker lära mig så mycket som möjligt från henne. Helena sitter på en otrolig erfarenhet och kunskap som hon byggt upp under de 15 år hon varit kommunalråd och det är inget man lär säg över en natt utan kommer att ta tid.

facebook Twitter Email